четвъртък, 29 март 2012 г.

Обсадата на Оргримар (Siege of Orgrimmar)

...или обратната страна на медала.

На 19 март Близард премахна информационната забрана, която тегнеше над новия експенжън на World of Warcraft: Mists of Pandaria. Една от големите новини бе, че последния пач от експенжъна ще включва Raid в самата столица на Ордата : И той ще се казва "Обсадата на Оргримар" (Siege of Orgrimmar). И докато много от играчите бяха щастливи, че това е добро развитие на историята, други останаха крайно скептични. Защото - хайде да бъдем откровени. Винаги ще има критици. Винаги ще има хора които са недоволни от това, което Blizzard прави, защото в една голяма общност ти не можеш да задоволиш всеки един човек. Но независимо, че винаги ще има недоволни, в същото време не означава че, страховете на хората трябва да бъдат пренебрегнати. Има страхове, които са напълно основателни: че Mists of Pandaria може да повтори грешките от миналото.

От информацията, с която разполагаме до момента, става ясно че, Garosh Hellscream най-вероятно ще попадне под влиянието но мистериозната раса, наречена Ша. Тези същества придобиват сила от негативните емоции, като например съмнението, и използват тази сила, за да покварят другите около тях. В края ня краищата Гарош ще прекрачи някакъв праг, може би разрушаването на Терамор, може би нещо по-близо до собствения му дом - като например убийството на Варок Саурфанг ... Това нещо ще убеди Трал, че е време да разкара Гарош от трона на Оргримар. Това е историята на Raid-a откъм страната на Ордата, а пък откъм страната на Алианса най-накрая ще стане ясно че се намират във война. Има доста проблеми с историята, разказана по този начин ... Знам... (gunshot)

Например някои от играчите на Ордата се притесняват (от относително невероятния сценарий), че ако King Varian Wrynn е в състояние да размаже вратите на Оргримар и да обезглави лидера, тогава тази нация (на орките) е заплашена да потъне в историята. Възможно е територията на Ордата да бъде анексирана към Алианса, за да се даде възможност в следващия експенжън да се групират играчи от Ордата и Алианса и да играят заедно. Докато подобно развитие на сюжета е невероятно, тук става въпрос за един много първичен страх да не изгубим идентичността си в играта, нашата принадлежност.

Другият, многократно по-вероятен сценарий е следният: Играчите на Алианса се притесняват, че Mists of Pandaria ше бъде повторение на втората част на експенжъна Cataclysm, в който от гледна точка на историята няма нищо по различно от "Спаси Трал от собствения му гняв" и "Помогни на Трал да се превърне в пазач на земята!" ... по този начин в Cataclysm играчите на Алианса се чудеха защо изобщо трябва да помагат на кръвния си враг... Но ако в Mists of Pandaria новия raid се превърне в нещо като "Помогни на Трал да победи Гарош", това ще се окаже пирон в ковчета на Алианса - Алианса ще се превърне окончателно в скучна фракция, коята съществува само, да помага на Зеления Исус (Трал) да се извиси към по-голяма слава и почит. Blizzard вървят по ръба на бръснача и дори нямат добра причина да го правят...

Извинявам се ако някъде съм допуснал правописна или пунктуационна грешка. :)
Rook =)

Няма коментари:

Публикуване на коментар