понеделник, 9 април 2012 г.

WoW: Mists of Pandaria - Jade Forest Preview!

The Jade Forest (Нефритената Гора) е зона, в източна Pandaria, граничеща с Долината на Четирите Вятъра (Valley of the Four Winds) на югозапад и Върхът Кун-Лай (Kun-Lai Summit) на северозапад. Представлява буйна тропическа гора с величествени каменни кули, типични за цивилизацията на Пандарените (The Pandarens).

Храмът на Нефритената Змия (The Temple of the Jade Serpent) се намира в източната част на зоната, и това е първият Dungeon с който ще се запознаете след като навлезете в Pandaria.

За разлика от предишните два експенжъна, където играчите можеха да решат къде да отидат, Нефритената Гора (The Jade Forest) е единствената начална зона в новия континент, както Hellfire Peninsula беше в Outland в The Burning Crusade.Самата зона е 50% по-голяма от Twilight Highlands.

=========================================================================

История:
След опустошителна морска битка, оцелелите войни на Алианса и Ордата били отнесени на зелените брегове на Нефритената Гора. Заобиколени от дървета те трябвало да сключат съюз с местните племена с цел да оцелеят в тази нова земя. По пътя си те се срещнали с Пандарените (The Pandarens)... Както и с други раси, които защитавали и оформяли Пандария (Pandaria).

Алианса и Ордата се съюзили с коренните жители на тази земя, и се включили във война която щяла да определи не само бъдещето но Нефритената Гора, но и на цяла Пандария.

=========================================================================

География:
По настоящем Нефритената Гора е зелена и буйна. Високите кули на Пандарените маркират района и крайбрежните зони, и флората е изключително разнообразна. Пандаренските сгради като, храмовете, манастирите и земеделските земи са на видно място и очароват посетителите на този нов, обвит в мъгли континент. На някои места, могат да бъдат намерени древни руини от империята Mogu - един пример са останките на Gan Shi в северната част на гората. След като двете враждуващи раси от Азерот пристигнали в скрития континент, те започнали да строят укрепленията си по крайбрежието и дори навътре в самата гора. The Wayward Landing - базата на Алианса е изградена на южните брегове на континента а Hellscream's Hope - базата на Ордата се намира в северозападната част на гората. На изток има храм и паметник, посветени на Нефритната Змия Yu'lon, но поради освобождаването на негативни енергии, храма бива нападнат от империята Sha и нейните и слуги и в крайна сметка, унищожен.

Карта на Нефритената Гора
(Map of the Jade Forest)

Няма коментари:

Публикуване на коментар